Gilla naturens tävling 2017

Tävlingen var öppen mellan den 15 februari och den 31 oktober 2017 för skolklasser i årskurs 4-6 som ville vinna en klassresa till en nationalpark 2018.

Klasserna tävlade genom att genomföra övning 7 som beskrivs i läromedlet. Klassen tog fram ett eller flera tävlingsbidrag. Tävlingen handlade i korthet om att eleverna fotograferade eller filmade en plats i naturen och skrev en motivering till varför de gillar platsen och varför de tyckte att det var viktigt att skydda den så att den finns kvar om 50 år.

Under november 2017 utsågs tio finalister av en jury. Ta del av finalist-bidragen här: http://gillanaturen.se/finalisterna/ 

Bland finalisterna utsågs ett vinnande bidrag, och den vinnande klassen belönades med en resa till en nationalpark i Sverige. Se vinnarbidraget här: http://gillanaturen.se/vinnaren 

De tio bidrag som gick till final fick ingå som en del i en utställning på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm om barn och ungdomars tankar om och bilder av naturskydd. Alla skolklasser som deltog fick ett diplom och en fin affisch om naturskydd att hänga upp i klassrummet.

Läs mer nedan om hur tävlingen gick till eller skriv ut de fullständiga tävlingsvillkoren, se här

Har du frågor om tävlingen? Kontakta Centrum för naturvägledning på gillanaturen@slu.se


Upp

illustration