Vår fina skolgård

På Lerdala skola har vi en speciell skolgård. Vi har en skog att leka i.
Vi på vår skola älskar vår natur precis som den är.
Vi har tur som har skogen mitt i vår skolgård och vi har läst om ekosystem och näringskedjor och hur viktiga maskarna är plus alla andra organismer i naturen. Organism och habitat var de roligaste och konstigaste nya orden vi lärde oss.
Experter har varit i vår skog och hittat ovanliga arter. De skulle vi vilja hitta och undersöka. Snälla ta inte bort skogen och var rädd om allt som finns där!
De säger att i vårt område finns flera olika utrotningshotade arter t.ex. en del svampar och växter. För att skydda de här vill länsstyrelsen göra ett reservat och det tycker vi verkar bra. Alla organismer är viktiga. Ingen ska försvinna!
Om det blir ett reservat så skulle i så fall en del av det vara på vår skolgård och det är fantastiskt. Resten av reservatet skulle vara nära vår skola. Där brukar vi ha skoljogg, utflykter och ibland håvar vi i vatten som finns där.
Vi vill att den ska finnas för evigt här för den är viktig och vi älskar att leka här. På vintern åker vi skidor på elljusspåret runt i det område där det kanske ska bli reservat. På kvällen kan vi och andra springa, leka och åka skidor där.
Vi har tagit bilder på vår skog så att ni ska få se hur fint det är. Sen har klassen gjort haiku-dikter. Vi hoppas att det ska hjälpa oss att visa hur speciell natur vi har här och att det kanske kan hjälpa till så att vi får det där reservatet.
Sen vill vi så klart vinna en skolresa också! Då får vi se annan fin natur också.


Upp